Over Recon Sparring

Recon Sparring (REalistisch CONtact) is een innovatieve trainingsmethodiek gericht op zelfverdediging/close combat. Hierbij onderwerpen we “zelfverdedigingstools” aan de nodige gesimuleerde praktijk. Zelfverdedigingstools zijn onvoldoende bruikbaar wanneer ze niet flink getest (ook persoonlijk) en getraind worden onder de realistische omstandigheden van het gevecht. Dit is precies wat Recon Sparring wel doet!

Sparring is iets wat door veel vechtsporten gebruikt wordt. Het geeft de cursist de mogelijkheid om geleerde technieken, tactieken, principes en concepten toe te passen in een vrije setting. Beide partijen weten niet precies van elkaar wat ze gaan doen. Dit zorgt voor het onverwachte waarop je passend moet kunnen reageren. Recon Sparring is duidelijk afwijkend van de sportieve variant. Wij richten ons enkel op de simulatie van ongewenste agressie en geweld. Dit doen we o.a. door de bestanddelen van het gevecht op waarde te analyseren en te benaderen.

recon-sparring-mesaanval-slaapkamer-scenario

Een duidelijk voorbeeld van onze benadering is de scenario-sparring. Hierbij zoomen we in op een feitelijke gebeurtenis en spelen deze zo nauwkeurig mogelijk na. Dit met toevoeging van realistische variabelen zoals bijvoorbeeld stress, fysieke beperkingen of omgevingsfactoren. Het is dan om te zien hoe de cursist reageert, of het de juiste tool is en wat bijgesteld of verbeterd moet worden.

Recon Sparring is gemaakt om te implementeren. Uw bent zowel particulier of als organisatie op het juiste adres om aan de hand van uw persoonlijk weerbaarheidsvraag een antwoord op maat te krijgen.

recon-sparring-1e-strategy-barricade-and-escape

We richten ons zeker niet alleen op de fysieke combat. Ook het domein van de zogenaamde ” zachte tools” (1e strategie) worden aangeboden. Hierbij kunt u denken aan bewust waarnemen, voorkoming, de-escaleren, vluchten, alarmeren, verstoppen, etc.

Wij werken geheel systeem onafhankelijk zonder masters en macho’s. Uw redzaamheid en veiligheid is onze taak!

Plaats een reactie