Visie en missie

Visie

Geweld en agressie is van alle tijden. Het is onlosmakelijk verbonden met de mensheid en is qua verschijningsvorm onderhevig aan de tijd waarin we leven. Wij geloven dat mensen in vrijheid moeten kunnen samenleven, ongeacht hun levensstijl of opvattingen. Weerbaarheid en zelfverdediging is een recht van elk mens. Wij hebben de overtuiging dat elk mens over krachtige vermogens beschikt en kan leren om die zoveel mogelijk te benutten. Juist benaderen we de kwaliteiten van de cliënt zodat we een specifieke aanpak kunnen verwezenlijken.

Helaas hebben we op deze wereld te maken met andersdenkenden zoals: aanranders, terroristen, criminelen, pestkoppen of welke naam ze ook dragen. Ze staan in onze optiek aan de ‘kwaadwillende kant’ waartegen we ons moeten en willen beschermen.

Onze huidige maatschappij ziet zich gesteld voor vele grote weerbaarheidsvraagstukken: emotionele manipulatie, straatgeweld, partnergeweld, berovingen en terrorisme zijn hier een aantal voorbeelden van. Hier zien we een groeiende behoefte aan kwaliteit, oplossingen op maat en transparantie. Vanuit onze optiek geloven wij dat er effectievere manieren zijn om met conflictsituaties om te gaan door te vertrekken vanuit een objectieve kijk naar de realiteit van het conflict en de oorzaken hiervan.

Deze realiteit moet op waarde ingeschat worden om deze effectief te kunnen begrijpen en te simuleren. Het deskundig simuleren van de praktijk waar tools hun bruikbaarheid moeten bewijzen, is vanuit onze visie van essentieel belang.

Onze aanpak is doelbewust ingericht als zijnde een trainingsmethodiek waarbij we los staan van het ‘vechtsysteem’ en ‘master’ idee. We hebben het nadrukkelijk over coaching en planmatig trainen zonder afleiding of restricties.

Missie

Zelfverdediging en weerbaarheid

Recon Sparring stelt zich ten doel, gerichte trainingen of coaching te verzorgen aan iedereen die wil leren omgaan met moeilijk, lastig, grensoverschrijdend, verbaal – en/of non-verbaal agressief gedrag. Wij willen hierin zoveel mogelijk mensen van dienst zijn om zo een vuist te maken tegen onrechtvaardig geweld en agressie.

Ontwikkeling

Wij onderzoeken, verbeteren en onderwijzen weerbaarheidsgebieden. Hiermee draagt het Recon Team bij aan een veilige en rechtvaardige samenleving en waar mogelijk tot een verdere ontwikkeling van de trainingsmethodiek. In dit kader proberen we zoveel mogelijk mensen te bereiken en inspireren om mee te denken in de oplossing van weerbaarheidsvraagstukken.

Promotie en groei

Om ook in de komende jaren te kunnen groeien, moeten we vooruitkijken en inspelen op nieuwe ontwikkelingen. Wij veranderen mee in een snel veranderende wereld. Dat betekent dat we rekening houden met de wensen van onze cliënten en onze producten hierop zo goed mogelijk afstemmen. Ook willen we een duidelijk statement maken dat de huidige en ouderwetse standaard van instructie in zelfverdediging niet meer volstaat.

De mens centraal

Ons publiek is niet kansarm, integendeel, er zijn vele mogelijkheden om zichzelf of dierbare te verdedigen. Onze aanpak is gericht op het vullen van de ‘persoonlijke rugtas’ van de cliënt (organisatie/persoon) met een focus op kansen en mogelijkheden.

Bewustwording

De realiteit van agressie en geweld is een complex gebeuren en we willen bijdrage leveren aan de bewustwording van de realiteit van het geweld. Om een bijdrage te leveren moet je weten hoe de vork in de steel zit. We stimuleren onze deelnemers om kritisch en analytisch na te denken. Het gaat immers om hun eigen weerbaarheid maar creëert een lerend systeem wat de trainingsmethodiek voedt.

Kernwaarden                                   

Om dit te bereiken werken wij vanuit onze 3 kernwaarden: we gaan voor onze cliënten, we gaan voor resultaat en we doen het samen! Vertrouwend op onze professionaliteit en kwaliteit en altijd met de focus om te komen tot integrale oplossingen.